TET-jaksoni Ludocraftissa

Maanantai 30.9.2019 Ensimmäinen TET-päivä
Aloitin päivän tutustumalla vastuuhenkilöni Marjan johdolla Ludon työtiloihin ja toimistoihin. Luin pari numeroa Pelit -lehtiä tutustuakseni peliyhtiöiden maailmaan. Tutustuin myös Ludocraftin nettisivuihin ja Instagram-tiliin. Ennen lounasta sain lukea yhdestä pelin ideasta ja aloin tekemään siihen taustatutkimusta lukemalla kirjaa. Lounaan jälkeen jatkoin kirjan lukemista ja taustatutkimuksen tekemistä. Lisäksi aloitin tekemään suunnitelmaa ja kaavoja erään hyllykön päällystämiseen.

Tiistai 1.10.2019 Toinen TET-päivä
Aamulla jatkoin hyllykön tekemistä ja seurasin samalla muiden työskentelyä. Iltapäivällä tutustuin koodaamiseen Scratch-ohjelmalla kuvassa olevasta kirjasta. Scratch on hyvä ohjelmointiohjelma aloittelijoille sen helpon kielen takia ja sitä voi käyttää myös pelkästään selaimessa eli sitä ei tarvitse edes ladata. Jatkoin myös taustatyön tekemistä unikirjasta. 

Keskiviikko 2.10.2019 Kolmas TET-päivä
Aamupäivän jatkoin hyllykön tekoa, joka edistyi ihan hyvin. Iltapäivän käytin taustatyöhön, sekä piirsin heille taulun heidän Wi-Fi tunnuksistaan.

Torstai 3.10.2019 Neljäs TET-päivä
Aamupäivän käytin taas hyllykköön. Iltapäivällä sain unikirjan luettua ja tein siitä muistiinpanot valmiiksi. Tutustuin myös Ludocraftin työntekijöiden opiskelutaustoihin. Opin, että peliyhtiöillä on monenlaisten alojen työntekijöitä ja monista erilaisista opiskelupaikoista. Piirsin myös Ludocraftin perjantain Muusajuhliin pienen posterin. 

Perjantai 4.10.2019 Viimeinen TET-päivä
Aamupäivällä menimme Marjan kanssa katsomaan Oulu Game Labin gatelle, jossa siellä opiskelevat esittelevät tekemiään pelejä tuomareille ja yleisölle. Iltapäivällä sain kokeilla VR-laseja, mitkä olivat todella siistit, sekä Ludon graafikon, Kristiinan, erittäin hienoa piirtonäyttöä. 

Lopuksi:

Ludocraftilla on erittäin hyväntuulinen ilmapiiri ja kaikki työntekijät ovat todella mukavia. Minulla oli todella mukava TET-viikko ja opin paljon uutta. Kiitos.

Anni Kemppainen, Jokirannan koulu 9E


Anna Kolehmainen